Tenk på dette før du pakker flyttelasset

Gruer du deg til å pakke ned eiendelene før du flytter, og å pakke det opp igjen i det nye hjemmet? Fortvil ikke, vi har tipsene som kanskje kan gjøre det litt bedre!

 

Lag deg en huskeliste

Hvis du har flyttet før vet du kanskje at det ikke alltid går som en drøm. Det er mye som skal tenkes på, mye som skal pakkes, og mange endringer som skal skje. Dette samtidig som du gjerne har en jobb, venner og familie ved siden av som også krever sin tid. En huskeliste kan derfor være en kjempehjelp! Et tips er å lage en liste over alt du må huske å gjøre før du flytter, for å flytte mest mulig effektivt.

For at selve pakkingen skal gå mest mulig smertefritt kan det lønne seg å lage en egen huskeliste over ting du må huske til den prosessen. Er det for eksempel noe du ikke kommer til å trenge før flyttingen du kan starte med å pakke? Er det noe du absolutt ikke bør pakke før dagen før? Er dere flere som skal pakke kan det være lurt å lage en liste med ansvarsfordeling, slik at alle kan krysse av når de har gjort sin jobb. Så har dere alltid full kontroll på hva som har blitt gjort, og hva som gjenstår (og kanskje også kontroll på at det ikke blir skeivfordeling i pakkingen? ;).

 

Ikke ta med det du ikke vil ha

Når du først går gjennom alle tingene dine, hvorfor ikke benytte muligheten til å plukke ut det du ønsker å selge, det som kan gis bort, og det som egentlig burde vært kastet? Legg inn litt ekstra tid til dette under pakkingen, så slipper du å gjøre jobben når du kommer til det nye stedet. Da kan du starte helt på nytt, men kun de eiendelene du faktisk vil ha og bruker. Et pluss er jo også at det blir mindre å bære!

 

Tenk på flyttemateriell

En essensiell ting når du skal flytte eiendelene dine er å ha noe å flytte dem i, så det er lurt å tenke litt på flyttemateriell. Hvor mye flyttemateriell kommer du til å trenge ca? Det kan være vanskelig å beregne i starten, men start med å kjøpe inn det du tror du trenger, så går det alltid ann å fylle på om det ikke skulle holde. Et tips er å bruke kofferter, esker, kurver og bokser du allerede har hjemme, så kan du kanskje spare noen kroner i samme slengen.

Har du eiendeler som er skjøre, eller bør ligge trygt under transporten? Det finnes flere løsninger for å sikre at flyttelasset ikke blir skadet. For eksempel finnes det egne flytteesker for glass og tallerkener, med inndelere slik at de ligger stødig, flyttetepper slik at store gjenstander ikke får skader under transport, eller bobleplast, som kan beskytte mot blant annet støt og riper. Tenk på hva du trenger før pakkedagene starter, så har du tid til å få tak i det.

 

Organiser pakkingen

Det er veldig fort gjort å bare legge eiendeler i ulike esker. Det er klart at denne teknikken tar minst energi når du pakker, men det vil ikke lønne seg i det lange løpet. Har du flyttet før, kan du sikkert tenke tilbake til utpakkingen. Det tar tid, og når du først pakker ut, skal det gjerne gjøres ordentlig, slik at du blir ferdig med det, og bare kan være i det nye hjemmet. For å spare deg for et slit når du allerede er sliten, kan det anbefales å organisere pakkingen! Da snakker vi ikke om å legge klær av samme farge i samme koffert, men gjør små grep som gjør det litt enklere for deg selv etterpå.

Et konkret grep kan være å pakke samme rom i samme eske. Dermed kan du samle alt som skal ut i dette rommet i neste leilighet med en gang, og du slipper å lete etter det. Dersom du ønsker kan du også kategorisere tingene fra rommet, og dele dette igjen inn i egne esker. På denne måten vet du akkurat hva som skal hvor, og utpakkingen kan gå lettere.

 

Merk eskene

En forutsetning for at organiseringen hjelper, er at du har kontroll på hvilke esker som skal hvor. For å holde orden er det enkleste å markere esker, poser, kofferter og hva annet du pakker i. Da har du alltid full kontroll. Du kan si til deg selv så mye du vil at “jeg finner det jeg skal ha”, men flytting i seg selv er ikke en drøm, og alt man kan gjøre for å gjøre det hakket bedre hjelper. Ønsker du ekstra god kontroll kan du markere eskene med rommet de hører til, og i tillegg notere ned hva som befinner seg i eskene. Mange flytteesker har avsatt plass hvor du lett kan markere for å holde orden.

En annen fordel med dette er at du legger til rette til å få hjelp, uten at du må stå som koordinator hele flyttedagen. Hjelperne kan bare ta en titt på hver eske, og slik få svar på hvor de skal settes!

 

Pakk smart

Utnytt flyttemateriellet du har brukt penger på ved å pakke smart. Ikke bare kast klær og ting i eskene, men plasser det slik at du får plass til mest mulig. Bruk hulrom i esker og bokser til å pakke småting i, brett og rull klærne, og stable ting hensiktsmessig, så blir det både mindre penger på flyttemateriell, og mindre esker å bære inn i det nye hjemmet (spesielt digg hvis du må opp et par trapper).

 

Men tenk på at det skal bæres!

Faren med å pakke for å få plass til mest mulig er at jo mer ting det er i en eske – jo tyngre blir den. Pakk derfor også smart for bæringen, ikke bare for å  få plass til mest mulig. Det lureste er kanskje ikke å pakke en eske med bare bøker, prøv heller å fylle den halvfull, og bruk toppen til noe litt lettere. (kanskje helst noe som skal i samme rom?) Bare husk å markere hva som er i esken slik at du vet hvor du finner det etterpå!

 

Pakk for første dag

Har du noen gang flyttet, og så innsett at du ikke aner hvor tannbørsten ligger når kvelden kommer og du skal legge deg i den nye leiligheten? Løs problemet med å pakke en eske eller koffert med alt du trenger den første dagen. Dette kan være tannbørsten, nytt undertøy, klesskift, og kanskje en kaffekopp og noe å spise på og med. Det kan også være en fordel å ha kontroll på hvor dyne, pute og sengetøy ligger, så blir den første natten i ditt nye hjem så komfortabel som mulig!

Trenger du et sted å lagre tingene når de er ferdig pakket? Ta kontakt her eller skriv til oss i chatten, vi hjelper deg gjerne!

Skriv inn søkefrasen og trykk "Enter"